موضوعات
لینک دوستان
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
ایده بدست آوردن طلا از ضایعات الکترونیک
جدا کردن طلا از تراشه های الکترونیکی
تراشه های الکترونیکی کهنه شما در واقع همان معادن ریز طلا هستند.
قبل از دور انداختن لپ تاپ ها ، تلفن ها و دوربین های خراب و سوخته ممکن است که شما بخواهید ورقه های طلای درون آنها را بردارید . در اینجا دستورالعمل گام به گام انجام این کار در خانه آمده است.
مرحله ۱ :خارج کردن قسمت های طلا از تراشه ها
هرگونه تراشه های فلزی حاوی طلا که به آن دسترسی دارید ،شامل زیورآلات ،پردازنده های کامپیوتر ، سیم کشی تلفن قدیمی یا روکش دندان های طلایی را جمع آوری کنید . به خاطر داشته باشید که احتمال ساخته شدن قطعات با سطح طلای کافی در قطعات الکترونیکی منسوخ شده بالاتر است.
مرحله ۲ : زدودن طلا از تکه ها و مدار های الکتریکی تمیز
مرحله ۳: مقیاس
مقیاس RCBS من هنگام نصب درست یک دهم گرین ( grains ) است به هرحال از نمودار اونس – گرین برای مقیاس استفاده نکن . یک گرین یک گرین است ولی یک اونس تروی برابر یک دوازدهم پوند تروی است و یک اونس استاندارد برابر یک شانزدهم پوند است بنابراین یک اونس تروی برابر است با ۴۸۰ گرین نه ۴۳۷٫۵ گرین . مقیاس را با تعیین صفر راه اندازی کنید بوسیله تنظیم پیچ به سمت چپ .
مرحله ۴: جداسازی طلا
جداسازی فرایندی است که سنگ های معدن و آلیاژ های فلزی تحت دمای بالا و عملیات های کنترل شده قرار میگیرند تا فلزات گرانبها جدا شوند مثل جداسازی طلا و نقره از فلزات پایه مثل سرب و مس و روی و دیگر مواد موجود در سنگ های معدن و آلیاژ های فلزی . این فرایند براساس این اصول است که فلز ارزشمند نباید مثل فلزات پایه اکسید شود یا واکنش شیمیایی دهد بنابراین هنگامیکه به آنها در دمای بالا گرما داده میشود فلزات گرانبها به صورت جداگانه باقی می مانند و دیگر مواد واکنش میدهند و به زباله یا دیگر مواد تبدیل می شوند . این فرایند از زمانهای قدیم تا امروز مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند درجه خلوص طلا و نقره را تا ۹۵% بالا ببرد . هرچند این فرایند نمیتواند نقره را از طلا جدا کند اما همین برای من به اندازه کافی خوبست.
جداسازی یعنی وزن کردن تکه های جامد طلای با درجه کم و سوزاندن مواد زاید آن تا هنگامیکه زباله بیشتری بوجود نیاید و آنگاه به دانه های زرد براق تبدیل میشوند و بعد از خنک کردن آن را وزن میکنیم.
وزن تکه های جامد با درجه پایین طلا همراه با زباله ی متصل به آن از ۱۸۰ گرین(واحد مقیاس جو- grains ) به سمت ۷۵٫۹ گرین طلای با درجه بالای بدون زباله رفت
مرحله ۵: ذرات طلا
یک هفته گذشته است و الان زمان جمع آوری ذرات طلا از تکه ها و برد های الکترونیکی است ، بعد از یک هفته اسید سیاه میشود و با هم زدن ، ذرات طلا اطراف ظرف شناور خواهند شد .
قایای تکه ها و برد های الکترونیکی را در ظرف پلاستیکی عمیق ریخته و بروی آن آب بریزید ، قطعات طلای تمیز شده را دسته بندی کنید و قسمت های تمیز نشده را دوباره در آب غوطه ور کنید.
بعد از دسته بندی برد های الکترونیکی ، آب را از قیلتر قهوه عبور دهید و آنرا برای تمیز شدن با متیل هیدرات بشویید . بدلیل اینکه متیل هیدرات از ۹۹٫۹ % متیل الکل تشکیل شده است میتواند ذرات طلا را بهتر و سریع تر از آب تمیز و خشک کند ، آب به ذرات طلا میچسبد و باعث میشود که وزن اشتباهی اندازه گیری شود.
مرحله ۶: استفاده از بوراکس روی طلای باقیمانده شما
ساسا دو روش ذوب دانه ها و گرد طلا برای بازیابی وجود دارد ، روش جیوه که آلیاژ طلا-جیوه نامیده می شود بهمراه مواد سمی حاصل از تولیدات ثانویه و روش بوراکس . روش بوراکس تکنیکی از معدن کاران ماهر طلا می باشد بهمراه این اصول که بوراکس نقطه ذوب تمام کانی ها را کاهش میدهد ، شامل فلزات ارزشمند مثل طلا . نقطه ذوب طلا ۱۰۶۳ درجه سانتی گراد میباشد که دمای بالایی است که میتواند توسط اجاق های ارزان بدست آید با اضافه کردن بوراکس به کانی های سنگین با غلظت بالا ، نقطه ذوب کاهش می یابد و به افراد اجازه می دهد آن را ذوب کنند . با استفاده از بوراکس ذرات جیوه تولید نخواهد شد و بازیافت طلا افزایش می یابد
مرحله ۷: ذوب دانه های طلای شما
دانه های تمیز طلا را بردارید و وزن کنید ، این به شما میگوید که در هنگام ذوب و جدا سازی چقدر از دست داده شده است.
به ظرف سفالی حرارت دهید ، نگران شکستن آن نباشید ، بوراکس را به ظرف داغ اضافه کنید هنگامی گه بوراکس ذوب شد آنرا به دانه های طلا اضافه کنید و همینطور بوراکس بیشتر تا اینکه دانه های زیبای طلا بدست آید ، بگذارید سرد شود و وزن کنید و ببینید چقدر وزن آن کاسته شده است.
مرحله ۸: طلا
در اینجا شما طلای حاصل از قطعات الکترونیکی را دارید، یک اونس تروی(troy Oz) برابر است با ۴۸۰ گرین و من ۵۷۶٫۵ گرین دارم یا به عبارتی مبلغی بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار برای ۳ ماه کار کسب کرده ام.
منبع: چگونه بسازم
موضوع: تحقیق درباره کار,ایده کارآفرینی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:08
تعداد بازديد : 3259
به این پست رای دهید:
راه اندازی و درآمد کارگاه ضایعات پوست خشکبار
مغزشو بخور، پوستشو بفروشدر این قسمت شغل نوپایی را به شما معرفی میکنیم که از شنیدن آن هیجان زده خواهید شد! فروش پوست پسته، گردو، بادام و فندوق. تازه در کنار آن فروش هستهی خرما و هسته ی زردآلو هم جواب میدهد. چگونگی ورود به این شغل هیجان انگیز بستگی به اطلاعات و ارتباطات شما دارد. برای مثال اگر بتوانید با کارخانههای فرآوری خشکبار ارتباط خوبی برقرار کنید و ضایعات آنها را به قیمت مناسب بخرید، این کسب و کار برای شما سود خوبی به همراه خواهد داشت. گرچه فروش پوستهای خشکبار را میشود با اندک سرمایهای هم شروع کرد اما اگر در اول کار بتوانید یک کارگاه کوچک آسیاب هم راه اندازی کنید آنوقت ماهی بیش از هشت میلیون تومان درآمد خواهید داشت. برای اینکه اطلاعات بیشتری را از این شغل در اختیار شما قرار دهیم با جواد علیزاده ابداع کنندهی این کسب و کار به گفت و گو نشستیم.
بازار پوست خشکبار در دست ما
شاید تا امروز کسب و کار فروش پوست پسته، بادام، گردو، فندوق، هستهی زردآلو و هستهی خرما به گوشتان نخورده باشد. افرادی هستند که این پوستها و ضایعات را جمع کرده و صادر میکنند، گاهی هم آنها را به تولید کنندگان کربن اکتیو، خوراک دام و کسانی که کارهای مربوط به حفاری انجام میدهند میفروشند. این شغل نه خیلی به تجهیزات و لوازم عجیب و غریب نیاز دارد و نه تحصیلات و آموزش خاصی را میطلبد. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که با کارخانههای تولید خشکبار و مصرف کنندگان این نوع خوراکیها ارتباط برقرار کنید. جواد علیزاده یکی از افرادی است که شغلش جمع آوری، فروش و صادرات همین پوستها است. او جزو اولین آدمهایی است که این کسب و کار را راه اندازی کرده است:« من سالهاست که با کارخانههای فرآوری مغزهای مختلف از جمله پسته، بادام و گردو در ارتباط هستم. قبلا در بخش فروش کار میکردم اما حالا فعالیت دیگری هم دارم و آن صادرات و فروش پوستهای مختلف است. به عبارتی ضایعات کارخانههای فرآوری خشکبار را میفروشم و از این راه پول در میآورم. راستش را بخواهید جرقهی راه اندازی این کسب و کار زمانی خورد که اولین بار یک شرکت ترکیهای سراغ ما آمد و کل بار ضایعات کارخانه را خرید. بعد از آن فهمیدیم این پوستها کارایی های مختلفی دارد آنقدر که کشورهای خارجی به راحتی آنها را خریداری میکنند و باید بگویم برایش سر و دست هم میشکنند. این شد که بازار پوست پسته، بادام، گردو و فندوق را در دست گرفتیم.»
صادرات پوست پسته و گردو
انواع پوست خشکبار جزو ضایعات کارخانههای بسته بندی و فرآوری این خوراکی ها به حساب میآید. چنین ضایعاتی در ایران بعد از جمع آوری یک راست به کارخانههای تولید خوراک دام میروند، البته در صنعت حفاری هم از آنها بهره میبرند. اما بیشتر آنها به کشورهای ترکیه و چین صادر میشود. در آنجا از این پوستها در تنورهای نانوایی، موتورخانههای مکانهای عمومی نظیر هتلها و دانشگاهها و تولید کف پوش و لمینیت استفاده میشود. بنابراین صادر کردن این پوستهای سود آور، خیلی جواب میدهد به شرطی که راه صادرات آن را بلد باشید:« از آن جا که برای صادر کردن و فروش انواع پوستها مجوز خاصی لازم نیست صادرات این محصول راحت است. این کسب و کار خیلی جدید است برای همین هنوز مجوز خاصی برایش تعریف نشده. فقط کافی است که خریداران این ضایعات را بشناسید و بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. در رابطه با چگونگی صادرات هم باید بگویم این محصولات یا مستقیم برای مشتری مورد نظر ارسال میشود یا به دست صادر کنندهها سپرده میشود.»
آرد پوست خشکبار
برای اینکه بتوانید پوست بادام، پسته و گردو را بفروشید نیاز به تجهیزات سادهای دارید. البته تهیهی این تجهیزات بستگی به این دارد که مشتریان شما این پوستها را چگونه و برای چه کاری میخرند:« اغلب، انواع پوستها برای فروش داخل گونیهایی بسته بندی شده و برای مشتری ارسال میشود. اما عدهای از مشتریان ما این محصولات را به صورت پودر خریداری میکنند برای همین اگر بخواهید در این کار حرفهای عمل کنید به یک کارگاه که دستگاه آسیاب در آن قرار میگیرد نیاز دارید. اگر توانایی خرید دستگاه آسیاب را ندارید میتوانید با کارگاههایی که این دستگاهها را دارند همکاری کنید. شما مبلغی بابت دستمزد به صاحب چنین کارگاههایی میپردازید و آنها این پوستها را آسیاب کرده و پودری شبیه آرد سفید به شما تحویل میدهند. اما اگر تصمیم دارید برای خودتان یک دستگاه آسیاب بخرید و با خیال راحتتری به این کار مشغول شوید باید بگویم خرید این دستگاه برای شما ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان هزینه بر میدارد..»
کارگاهی در شهرهای مرزی
در این بخش سراغ کارگاه آسیاب مورد نظر میرویم. وقتی کسی چنین کارگاهی راه اندازی کند یعنی از صفر تا صد سود این کسب و کار را به خودش اختصاص داده است. چنین کارگاه آسیابی به چند کارگر نیاز دارد. البته باید بگویم قبل از اینکه تصمیم بگیرید چراغ کارگاه را روشن کنید، به موقعیت مکانی جایی که قرار است این پوستها در آن آسیاب شود توجه ویژهای داشته باشید:« برای اینکه چرخ کارگاه آسیاب شما خوب بچرخد به دو یا سه کارگر ساده نیاز دارید. این افراد از مرحلهای که پوستها وارد آسیاب میشود تا زمانی که پودر سفید بیرون میریزد به این کار نظارت میکنند. گذشته از آن زمانی که شما میخواهید چنین کارگاهی راه اندازی کنید باید به موقعیت مکانی آن هم توجه کنید. برای اینکه محصولات شما بیشتر صادر شود بهترین جا برای راه اندازی کارگاه، شهرهای مرزی است. در این صورت هزینههای حمل و نقل شما کاهش پیدا میکند و میتوانید بیشتر سود کنید. در این کسب و کار هر چقدر بتوانید هزینههای حمل و نقل را به حداقل برسانید بیشتر به نفعتان است.»
معرفی کارهای جذاب با پوست خشکبار
درست است که شما میتوانید پوست پسته و گردو را بفروشید اما در رابطه با این دو محصول لازم است کمی با دقتترعمل کنید. پوست پسته و گردو به دو قسمت تبدیل میشود. یکی پوستهی نازک و دیگری پوستهی چوبی. در گردو اغلب روی پوستهی سبز یا نازک زیاد مانور نمیدهند. چرا که برای خشک کردن آن باید تجهیزات و ابزار خاصی را از کشورهای خارجی وارد کنید. با این حال این پوستها برای تهیه رنگ طبیعی و زغال به مشتریان فروخته میشود:« پوست چوبی گردو معمولا به دو سایز ریز و درشت آسیاب شده و دانه بندی میشود. سایزهای ریز به کربن سازیها و کارگاههای زغال سازی فروخته میشود و مشتری سایزهای بزرگتر شرکتهای حفاری هستند. اما در رابطه با پوست پسته ماجرا کمی متفاوتتر است. پوستهای نازک پسته سرند و دانه چینی میشوند بعد از آن درون بستههایی قرار میگیرند در این مرحله ما به آن پودر سایز صفر میگوییم. این پودر شبیه آرد گندم است.آنها معمولا برای خوراک دام و طیور استفاده میشوند. علاوه بر آن پوست استخوانی پسته بعد از دانه بندی برای تولید زغال یا ساخت آتل به مقصد مورد نظر ارسال میشود. در کل استفادههای زیادی از پوستهای استخوانی خشکبار میشود. اما چنین کسب و کارهایی هنوز در دست تحقیق و بررسی است. کسانی که بتوانند برای اولین بار این کارها را راهاندازی و معرفی کنند برد کردهاند.»
اگر میخواهید پول دربیاورید هستههای خرما و هستههای زرد آلود را دور نریزید
هسته ی خرما و هستهی زردآلو، خریداریم
هستهی خرما و هسته ی زرد آلو هم جزو ضایعاتی است که فروخته میشود. نوع فروش هر کدام از این هستهها با یکدیگر متفاوت است. هستهی خرما برای خوراک دام و تولید کربن اکتیو وارد دستگاههای آسیاب میشود و هستهی زردآلو به ترکیه صادر میشود:« برای صادرات پوسته خشک ما باید هستهها را یکی یکی درون دستگاه مخصوصی بشکنیم، سپس مغزهای هستهی زرد آلو جدا میشود در آب نمک خوابانده میشود و پوست های خشک هم به برای صادرات به ترکیه بسته بندی میشود. در ترکیه از این هستهها به عنوان سوخت استفاده میکنند.
اما گیر آوردن هستههای زردآلو کار چندان آسانی نیست. شما باید با کارخانههای کمپوت سازی و یا کارخانههایی که تولید برگههای زرد آلو دارند ارتباط برقرار کنید. مصرف کنندههای خانگی هم میتوانند این هستهها را به صورت کیلویی به ما بفروشند. اگر بتوانید هستههای زردآلو را بخرید و برای فروش آماده کنید سود بیشتر و بهتری خواهید برد. چرا که این محصول خواهان زیادی در کشور ترکیه دارد و روی دستتان نمیماند. در رابطه با هستهی خرما هم باید اشاره کنم که مشتریان این هستهها را تنها به صورت پودر شده خریداری میکنند. بنابراین این محصولات بعد از آسیاب به کارگاههای تولید کربن اکتیو و کارخانههای تولید خوراک دام فرستاده میشود.»
سود حاصل از فروش پوستهای خشکبار به خصوص پوست گردو و پسته قابل قبول است، آنقدر که شما از فروش آنها هیجان زده خواهید شد
پوستهای هشت میلیون تومانی
در این قسمت طبق قرار همیشگیمان ،میزان سود حاصل از کسب و کار فروش پوستهای خشکبار به صورت پودر محاسبه میشود. در کنار آن ما همراه با آقای علیزاده میزان سرمایهی اولیهای که شما برای راه اندازی چنین کسب و کاری لازم دارید را هم حساب کردیم.
اگر بخواهید یک کارگاه فروش پوست خشکبار راه اندازی کنید، قبل از هرکاری باید هزینهی خرید آسیاب که در متن به آن اشاره کردیم را مد نظر بگیرید. میماند هزینهی خرید این پوستهای هیجان انگیز از کارخانههای فرآوری خشکبار:« این پوستها به قیمتهای متفاوتی فروخته میشود. هر تن از آنها بین ۲۰ تا ۸۰ هزار تومان خریداری میشود. این پوستها وقتی مرحلهی بسته بندی را پشت سر گذاشتند بار گیری میشوند و برای مشتری فرستاده میشود. ما به صورت میانگین هر تن را درحدود ۴۰ هزار تومان خریداری میکنیم و ۱۴۰ هزار تومان میفروشیم. اما فروش روزانهی ما یک تن، دو تن نیست. روزانه بین ۵۰ تا ۷۰ تن جنس در کارگاههای ما بارگیری میشود. اگر بازار خوب باشد این عدد زیادتر هم میشود. گرچه این محصولات ارزش کمی دارند اما اگرروزانه به مقدار زیاد آنها را بفروشید در ماه حداقل هشت میلیون تومان درآمد خواهید داشت. البته این عدد بستگی به تلاش و فعالیتهای شما هم دارد. توانایی شما در جذب مشتری تعیین میکند در این کار چند مرده حلاج هستید.»
منبع:
گلسا ساداتبحری در همشهری سرنخ
موضوع: تحقیق درباره کار,راه موفقیت در کار,ایده کارآفرینی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 18:41
تعداد بازديد : 2491
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی