موضوعات
لینک دوستان
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
تحقیق درباره تولید آلوئه ورا و درآمد کشت گیاه دارویی آلوئه ورا
فرصت سرمایه گذاری این نوبت به تولید گیاه آلوئه ورا اختصاص دارد. این گیاه خواص درمانی بهداشتی و غذایی متعددی دارد و کاشت آن مزیتهای اقتصادی فراوانی دارد. کشت این گیاه با هر میزان سرمایه گذاری قابل انجام می باشد و حداقل سرمایه برای تولید اقتصادی کمتر از ۵۰ میلیون تومان می باشد. ولیکن سرمایه گذاری بهینه ایجاد واحد صنایع تبدیلی در کنار پرورش گیاه می باشد که یک سرمایه گذاری پایدار و به شدت اقتصادی می باشد.
معرفی محصول
به گزارش دریک آنلاین، آلوئه ورا یا صبر زرد، یکی از گیاهان دارویی است که علاوه بر اینکه خاصیت داروئی زیادی دارد در صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیردو همچنین به صورت آب میوه، شربت و کمپوت مصرف می شود و کاربرد آن نیز در درمان برخی از بیماری ها مثل کمردرد موثر است.
آلوئهورا گیاهی است که میتوان آن را به شکلهای مختلف اعم ازمایع، پودر، ژل، کرم، لوسیون، کپسول، عصاره و نوشیدنی مورد مصرف قرار داد.
این گیاه حدود ۹۹ تا ۵/۹۹ درصد آب دارد و pH آن حدود ۵/۴ می باشد.
باقیمانده مواد آن شامل ۷۵ ترکیب مختلف است که شامل ویتامینها، نمکهای غیر آلی، مواد معدنی، آنزیمها، قندها، ترکیبات فنولیک، آنترا کینونها، لیگنین، ساپو نینها، استرولها، آمینو اسیدها، سالیسیلیک اسید، کلسیم اکسالات، امورین، باربالوئین، سولفات ها، تاننها و استروئیدها است.
سابقه آلوئه ورا
آلوئه ورا بیش از ۱۰۰۰ سال است که توسط انسان ها مورد بهره برداری خوراکی و دارویی قرار می گیرد. آلوئه ورا طی ۱۰۰ سال گذشته مورد توجه جدی کشورهایی چون هند، تایلند و پاکستان قرار گرفت و همین مساله موجب گسترش آن در سطح جهان شد. کشت آلوئه ورا از حدود ۱۰ سال قبل در بوشهر آغاز شد و به دلیل سودآوری و مزیت هایی که داشت به مرور مورد توجه کشاورزان بوشهری قرار گرفت تا جایی که هم اکنون ۲۰۰ هکتار از مزارع بوشهر تحت کشت آلوئه ورا قرار گرفته است.
کاربردهای آلوئه ورا
آلوئه ورا به شکلهای مختلف اعم ازمایع، پودر، ژل، کرم، لوسیون، کپسول، عصاره و نوشیدنی مورد مصرف قرار می گیرد.
این گیاه که معمولا به شکل تازه، پودر، شربت یا نوشابه و … مورد استفاده قرار میگیرد، دارای خواص مختلف درمانی بوده و برای تصفیه خون، بیماریهای کبدی، انواع بیماریهای پوستی، حساسیتها و بسیاری از دیگر بیماریها مفید بوده
کشت و تکثیر گیاه
معمولا تکثیر گیاه از طریق بذر، قلمه، پیوند، کشت مجدد پاجوشها و کشت بافت صورت می گیرد.
در زمینهای کوچک کشاورزان بصورت سنتی از روشهای بذر یا پاجوش یرای ازدیاد گیاه استفاده می کنند . در این روش سرعت تکثیر گیاه محدود است. با استفاده از فناوریهای نوین و روشهای جدید مانند کشت بافت می توان سرعت تکثیر گیاه را تا چندین برابر افزایش داد که برای استفاده تجاری بسیار مهم می باشد.
بعد از کشت بوته های گیاه آلوئه ورا ، اولین برداشت محصول یک سال زمان می برد و پس از آن هر ۶ ماه یک بار می توان محصول این گیاه که همان برگ های حاوی ژل است را برداشت کرد.
در روش کشت بافت با به دست آوردن سلولهای بنیادی گیاه و تمایز آنها، امکان “تولید یک گیاه کامل” به وجود میآید. به این صورت که در روش کشت بافت گیاه آلوئه ورا، یک بخش کوچکی از سلولهای انتهایی در حال تکثیر گیاه کشت داده میشود و گیاه کامل از آن بدست میآید.
ویژگیهای کشت و اقتصادی
مزیت مهم گیاه آلوئه ورا نیاز کم آن به آبیاری است که با توجه به کم آبی کشور، برای کشت در ایران مناسب است. آبیاری آلوئه ورا اگر به صورت قطره ای انجام شود در هفته فقط به ۲ تا ۴ لیتر آب نیاز دارد.
بوته آلوئه ورا دائمی و قابل برداشت در تمام فصول سال است. کشاورزان با کاشت آلوئه ورا محتاج درآمد های تک فصلی نیستند و در تمام فصل سال میتوانند برداشت و درآمد داشته باشند.
این گیاه برای تولید ۷۰ نوع دارو مورد استفاده قرار می گیرد و بیش از ۴۰۰ نوع محصول بهداشتی،آرایشی،دارویی و خوراکی تولید می شود.
کشت آلوئه ورا نیازی به استفاده از کود و سموم شیمیایی ندارد و گیاه ارگانیکی در این فرآیند به دست خواهد آمد.
بوته آلوئه ورا همانند بوته های چای دائمی می باشد وکشاورزان قادر به ۳ بار برداشت در سال می باشند.
شاخصهای اقتصادی
بر اساس حداقل زمین مورد نیاز کاشت این گیاه در ظرفیت اقتصادی ۱۰۰۰ مترمربع می باشد. در هر متر مربع ۴ بوته گیاه قابل کشت بوده که در مجموع از ۴۰۰۰ بوته کاشته شده حدود ۲۵ تا ۵۰ تن محصول شامل برگ گیاه و پاجوش قابل استخراج می باشد. درآمد خالص هر ۱۰۰۰ متر مربع حدود ۱۵ میلیون تومان می باشد. سرمایه گذاری اولیه نیز به اقلیم کشت گیاه بستگی دارد. در صورتیکه شرایط آب و هوایی اقلیم مناسب نباشد کشت گیاه حتما باید در گلخانه صورت پذیرد که هزینه ساخت گلخانه نیز بسته به امکانات و تجهیزات آن متفاوت می باشد.
نکته مهم در مورد این گیاه آن است که چند ساله بوده و هزینه های کاشت فقط مربوط به سال اول بوده و پس از آن چندین سال قابل برداشت می باشد. با توجه به اینکه تولید این گیاه به آب، کود و مراقبت زیادی نیاز ندارد لذا از سال دوم بیشتر از ۹۰ درصد تولید سود خالص می باشد.
خریداران برگ گیاه نیز معمولا کارخانجات دارویی و غذایی و همچنین عطاری ها می باشند. البته با توجه فزونی تقاضا نسبت به عرضه در حال حاضر شرکتهای متعددی هستند که محصولات کشاورزان را بصورت تضمینی خرید می نمایند و معمولا نگرانی بابت فروش محصولات وجود ندارد.
چنانچه قصد ایجاد یک سرمایه گذاری پایدار و مناسب را داشته باشید علاوه بر تولید گیاه در مقیاس حداقل ده هکتار باید به فکر ایجاد واحد صنایع تبدیلی نیز باشید. در این واحد انواع کنسرو مربا و محصولات غذایی و یا دارویی آلوئه ورا را تولید نمایید. حداقل سرمایه گذاری برای این مجموعه حدود ۱۴ میلیارد تومان بوده و برای ۷۵ نفر نیز می توانید اشتغالزایی نمایید. نرخ بازده داخلی این سرمایه گذاری بیشتر از ۴۰ درصد می باشد که بسیار قابل توجه می باشد.
ارزیابی نهایی
تولید آلوئه ورا با توجه به ویژگیهای متعدد و مصارف مختلف دارویی غذایی و بهداشتی یک فرصت سرمایه گذاری مناسب می باشد. مهمترین نکته در مورد تولید این گیاه است که با حداقل سرمایه نیز قابل انجام بوده و هزینه های جاری تولید نیز بسیار ناچیز می باشد. چنانچه برای تولید این گیاه به صرفه های حاصل از مقیاس همچنین ایجاد صنایع تبدیلی توجه شود سرمایه گذاری بسیار مناسبی در انتظارتان می باشد.
********
نمونه کار آفرین فعال در کشت آلوئه ورا
محمد هادی مجیدی از جمله تولید کنندگان موفق آلوئه وراست. او در خانواده ای به دنیا آمده که نسل اندر نسل در تولید و پرورش گیاهان دارویی مشغول به فعالیت بوده اند. وی درباره چگونگی ورود آلوئه ورا به ایران می گوید: "آلوئه ورا بیش از 1000 سال است که توسط انسان ها مورد بهره برداری خوراکی و دارویی قرار می گیرد. آلوئه ورا طی 100 سال گذشته مورد توجه جدی کشورهایی چون هند، تایلند و پاکستان قرار گرفت و همین مساله موجب گسترش آن در سطح جهان شد. کشت آلوئه ورا از حدود 10 سال قبل در بوشهر آغاز شد و به دلیل سودآوری و مزیت هایی که داشت به مرور مورد توجه کشاورزان بوشهری قرار گرفت تا جایی که هم اکنون 200 هکتار از مزارع بوشهر تحت کشت آلوئه ورا قرار گرفته است."
محمد هادی مجیدی می افزاید: "مزیت مهم گیاه آلوئه ورا نیاز کم آن به آبیاری است که با توجه به کم آبی کشور، برای کشت در ایران مناسب است. آبیاری آلوئه ورا اگر به صورت قطره ای انجام شود در هفته فقط به 2 تا 4 لیتر آب نیاز دارد. در عین حال آلوئه ورا نیازمند نور زیاد خورشید و اکسیژن بالاست، به همین دلیل آفتاب سوزان بوشهر و شرجی کنار دریا این استان را به یکی از مناسب ترین اقلیم ها برای پرورش آلوئه ورا تبدیل کرده است."
او با تاکید بر اهمیت انتخاب درست گونه های گیاهی متناسب با اقلیم های کشور، خاطرنشان می کند: "از سال 86 کار کشت آلوئه ورا را آغاز کردم و در حال حاضر سالانه 40 تن تولید می کنم. چند سالی است که مردم آلوئه ورا و خواص آن را به خوبی شناخته اند و به همین دلیل این محصول بازار بسیار خوبی در ایران پیدا کرده است. بسته به شرایط بازار، آلوئه ورا را به ازای هر کیلو 1500 تا 2500 تومان به فروش می رسانیم که حدود 50 درصد آن سود خالص است. طی 8 سالی که به کشت آلوئه ورا می پردازم، هرگز این محصول روی دستم باقی نمانده، در واقع عرضه آلوئه ورا همواره کمتر از تقاضای بازار بوده است."
این کشاورز موفق درباره خواص آلوئه ورا، اظهار می کند: "تقویت بدن، از بین بردن کرم های درون بدن، برطرف کردن یبوست و شست و شوی روده ها، تصفیه خون، درمان خارش و اگزما، درمان ریزش مو، شفاف کردن پوست، درمان بیماری قند، رفع سوء هاضمه، درمان اسهال خونی، درمان زخم های عمیق، رفع قارچ ها و ... از جمله مهمترین خواص آلوئه وراست. از برگ آلوئه ورا برای تهیه عرقیات گیاهی، از عصاره آن برای تولید صابون، کرم و نرم کننده، از پالپ آن برای تولید شربت و از ژله آن برای تولید ژل های موضعی استفاده می شود. قابلیت فراوری بالای آلوئه ورا موجب شده است که این گیاه به محصولی سودآور تبدیل شود."
محمد هادی مجیدی درباره مهمترین مشکل پرورش دهندگان آلوئه ورا در کشور خاطرنشان می کند: "دستگاه های صنایع تبدیلی مرتبط با گیاه آلوئه ورا در کشور بسیار کم هستند، در بوشهر اساسا این دستگاه ها وجود ندارد و ناچار هستیم محصول را برای فراوری به تهران بفرستیم. بیشتر کشاورزان تولید کننده آلوئه ورا خود از داشتن صنایع تبدیلی محرومند و ناگزیر از خام فروشی هستند. این در حالی است که اگر خودمان کارفرآوری محصولات را انجام دهیم سود حاصله چند برابر می شود."
او می افزاید: "آلوئه ورا به دلیل قابلیت فراوری بالا زمینه مناسبی برای اشتغالزایی دارد. اگر کشاورزان برای خرید دستگاه های صنایع تبدیلی مورد حمایت قرار بگیرند یا به طور کلی در صنایع تبدیلی سرمایه گذاری شود، با تولید انواع کرم، شربت، ژل، دارو و ... از آلوئه ورا علاوه بر کمک به بهداشت جامعه از طریق ترویج مصرف گیاهان دارویی، می توانیم به در اختیار گرفتن بازارهای صادراتی عراق، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس بیاندیشیم و ارز آوری داشته باشیم."
این کشاورز موفق، اهمیت آبیاری قطره را مورد توجه قرار می دهد و می گوید: "بحران کم آبی در کشور روی آوردن به آبیاری قطره ای را به یک الزام برای کشاورزان تبدیل کرده است. با این وجود هزینه های لازم برای راه اندازی و نگهداری تاسیسات آبیاری قطره ای قابل توجه است و بسیاری از کشاورزان به تنهایی قادر به تامین آن نیستند.
به همین دلیل دستگاه های دولتی باید به کشاورزان کمک کنند. من با اخذ 30 میلیون تومان وام از بسیج سازندگی توانستم مزارعم را به طور کامل تحت آبیاری قطره ای ببرم و همین مساله موجب افزایش تولید و کاهش هزینه ها شد.
.
.
.
منابع بیشتر
آلوئه صنعت، شرکت برتر صنعت آلوئه ورا در ایران ... زمینه فرآوری و تولید محصولات جانبی ...
فرآیند تولید کمپوت آلوئه ورا. کمپوت سازی دو مرحله کاملا مجزا را شامل می شود . مرحله اول آماده ...
پرورش گیاه آلوئه ورا آلوئه ورا یک گیاه رایج آپارتمانی است و بطور سنتی در منازل برای ...
تاریخچه آلوئه ورا. آلوئه ورا سابقه ای بسیار طولانی و درخشان دارد. اولین گزارش مکتوب که در آن ...
آلوئه ورا : ... در این روش سرعت تولید گیاه پایین است و گیاهان همسانی تولید نمیشود به دلیل ...
نوشیدنی آلوئه ورا یام یام ، قوطی 240 میل نوشیدنی آلوئه ورا یام یام ، داروخانه ای در یک نوشیدنی
آلوئه ورا ( آلوورا ): آلوئه ورا ( آلوورا ) یا صبر زرد گیاهی است علفی و چند ساله با برگهای ضخیم ...
طرح توجيهی کشت وپرورش گیاه آلوئه ورا صفحه اصلي ... مقدار تولید ...
زیرا پاجوش تولید می کند بنابراین تعویض گلدان ... گياه آلوئه ورا در دماهاي بيش از 70-80 درجه ...
هر سوال یا مشکلی در زمینه کشت گیاه آلوئه ورا دارید با ما در میان بگذارید.
دانستنیهای آلوئه ورا. 5,301 likes · 5 talking about this. آلوئه ورا - شرکت یکتا اکسیر سبز بزرگترین ...
مخلوط خاک + هوموس + سنگریزه به نسبت 2:4:4 برای تولید آلوئه ... آلوئه ورا به خودی خود ...
در این جلسه قصد داریم به نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاه آلوئه ورا پرداخته ... برای تولید ...
با مصرف شیره آلوئه ورا ( آلوورا ) تولید سلول هایی که با عفونت می جنگند در بدن افزایش می یابد و ...
مقاله مرتبط با شربت آلوئه ورا باریج. شربت آلوئه ورا باريج Barij Aloe vera Syrup. شکل دارويي:
افتتاح کارخانه فرآوری ژل آلوئهورا در استان فارس, ... مقام دوم تولید آلوئه ورا برای فارس ;
تولید ثروت - گیاه آلوئهورا از کاشت تا صادرات - شناسایی منابع افزایش ثروت ملی و تولید ثروت ...
کاشت گیاه آلوئه ورا کشت گیاه آلوئه ورا نیازمند خاک با هوموس کم، زهکشی مناسب، ph اسیدی و اقلیم ...
کمپوت آلوئه ورا. This is a discussion on کمپوت آلوئه ورا within the تالار گیاهان و خواص دارویی گیاهان forums ...
صبح ساحل، اقتصادی _ آب و هوای گرم و مرطوب استان هرمزگان را به دومین تولید کننده گیاه آلوئه ...
آلوئه ورا سابقه ای بسیار طولانی و درخشان دارد. اولین گزارش مکتوب که در آن به آلوئه ورا اشاره ...
مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی - نهالستان حاج غلام زردادی با بیش از ربع قرن سابقه در تولید ...
Site Title. آلوئه ورا Meta Description. Aloe vera ،آلوئه ورا ، آلوورا Meta Keywords
.
موضوع: تحقیق درباره کار,راه موفقیت در کار,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:15
تعداد بازديد : 3109
به این پست رای دهید:
مطالب مرتبط
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی