موضوعات
لینک دوستان
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
کسب درآمد از پرورش الاغ و درآمد از شیر الاغ
گزارشی که در آن به موضوعاتی مانند قیمت بالای اجارهبهای واحدها، مشکلات مالیاتی بنگاهها و عدم توازن در نیازهای بازار و محصولات تولید شده بهعنوان مهمترین مشکلات این نوع کسب و کار در پایتخت اشاره شد تا این واقعیت که برای موفقیت یک کسب و کار کوچک نیازی به حضور در شهرهای بزرگ و کلانشهرها نیست، بیشتر از قبل نمایان شود. در شرایطی که ایجاد یک کسب و کار در کلانشهرها نیاز به سرمایهگذاریهای فراوان دارد، تجربه ثابت کرده این فرآیند در روستاها، شهرهای کوچک و شهرکهای صنعتی با سرمایههایی بسیار کمتر قابلیت اجرایی شدن دارد. نمونههای متعددی از راهاندازی مشاغل کوچک و متوسط در شهرهای کوچک و روستاها وجود دارند که با نیازسنجی صحیح توانستهاند ضمن ایجاد یک کسب و کار پرسود برای خود و خانوادههایشان، در زمینه اشتغالزایی نیز موثر عمل کنند.
به گزارش از تعادل ، در مسیر معرفی قهرمانان کسب و کار کوچک و متوسط در این شماره سراغ کاسبی جالب توجه بانویی از روستای تقوّیه بخش خضرآباد شهرستان اشکذری استان یزد میرویم که از طریق پرورش «الاغ» توانسته چرخ سنگین معیشت خود و اطرافیانش را به گردش درآورد. ایده قابل توجه، بدیع و سودآوری که میتوان به عنوان یک نمونه منحصر به فرد از آن یاد کرد. تنها یک نمونه از محصولات پرورش «الاغ»، پنیر به دست آمده از این حیوان است که در بازارهای اروپایی ۱۰۰۰پوند قیمت دارد. برای تهیه یک کیلو پنیر الاغ باید از ۲۵کیلو شیر الاغ استفاده کرد. چینیها هم از پوست الاغ برای تولید نوعی پلاتین استفاده میکنند که بر اساس طب سنتی چینی برای درمان سرگیجه، قاعدگی نامنظم، بیخوابی و بهبود گردش خون بسیار مفید است. مجموعه این ویژگیهای منحصربه فرد باعث شده تا توجه صفحه بنگاهها در یک چنین روزی به ابعاد و زوایای مختلف بیزینس این بانوی اشکذری جلب شود.
بازار قابل توجه محصولات
طاهره زارع، بانوی کارآفرین اشکذری نخستین مزرعه پرورش الاغ را در روستای تقوّیه بخش خضرآباد این شهرستان راهاندازی کرده است. بدون تردید این پرسش در ذهن بسیاری از خوانندگان به وجود آمده که پرورش الاغ چه ویژگیهایی دارد که این بانوی اشکذری به سمت آن جلب شده است؟
ویژگیهای اقتصادی پرورش«الاغ» تنها به پنیر و پوست این حیوان ختم نمیشود، با توجه به خواص دارویی و صنعتی برخی فرآوردههای قابل استحصال از الاغ، پرورش این حیوان در کشورهای مختلف مانند چین و برخی کشورهای آفریقایی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و دیگر کشورها نیز در زمینه واردات و پرورش این حیوان اقداماتی را آغاز کردهاند. شیر، پوست و حتی فضولات الاغ که با نام «عنبرنسارا» شناخته میشود، خواص درمانی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
طاهره زارع با اشاره به روزهای ابتدایی اجرای ایده کارآفرینیاش میگوید: «این کار با سرمایهگذاری اولیه ۳۰ میلیون تومان آغاز شد و هماکنون در این مزرعه ۱۵۰ راس الاغ وجود دارد که از این تعداد ۴۰ راس آن شیرده هستند.»
تولید روزانه 30کیلوگرم شیر
این بانوی کارآفرین اشکذری با اشاره به اینکه کار خود را از 3سال قبل (سال92) آغاز کرده، تصریح کرد: «خرید الاغها از شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری انجام و برای خرید هر الاغ و کره آن یک میلیون تومان هزینه شد.»
زارع از تولید روزانه ۳۰ کیلوگرم شیر الاغ در این مزرعه خبر داد و گفت: «شیر الاغ تولیدی به صورت قرارداد یکساله کیلویی ۱۵هزار تومان و از طریق فروش خانگی هر کیلو ۳۰ هزار تومان انجام میشود. شیر الاغ برای درمان برخی بیماریها مانند آسم، قند خون، سرماخوردگی، آلرژی و برای پایین آوردن تب ناشی از عفونت تجویز میشود.»
وی تصریح کرد: «از دیگر فرآوردههای الاغ، روغن قلم پا و پی آن است که کیلویی ۴۰۰ هزار تومان به فروش میرسد، ولی به دلیل اینکه بیماری و تلفشدگی در حیواناتی مانند الاغ بسیار کم است، تولید این فرآورده اندک است.»
انگیزه ایجاد مزرعه پرورش
زارع درباره انگیزه ایجاد این مزرعه گفت: «برای بهبودی فرزندم که از بیماری آلرژی شدید رنج میبرد، پزشک شیر الاغ تجویز کرد؛ از این رو در ابتدا برای درمان خانگی چند الاغ خریداری کردم و بعدا تعداد آنها را افزایش دادم. فضولات الاغ یا عنبرنسارا نیز اثر آنتوبیوتیکی دارد و برای درمان سرماخوردگی، بیماریهای تنفسی، برونشیت و خارش پوست مفید است، از آن در آفتکشی و کرمکشی مزارع نیز استفاده میشود و هماکنون فضولات این حیوان کیلویی 4 هزار تومان به فروش میرسد.»
این بانوی کارآفرین درباره مشکلات این مزرعه نیز گفت: «کمبود آب و علوفه در روستا به دلیل خشکسالی برای بخش کشاورزی مشکلساز شده و هماکنون هزینه زیادی برای تامین آب پرداخت میشود.» وی فقدان مکان مناسب در محدوده خارج از روستا برای نگهداری از الاغهای این مزرعه و اجبار به نگهداری حیوانات در محدوده روستا که با اعتراض مردم مواجه شده را از مشکلات مقابل روی این مزرعه عنوان کرد.
موضوع: مشاغل خانگی,فعاليتهاي امور توليدات دامي,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:31
تعداد بازديد : 2317
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی